Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2012 22:39 - Интересни дизайнерски решения
Автор: aquaservice Категория: Други   
Прочетен: 5364 Коментари: 0 Гласове:
2



 
image

Ако сте свикнали да мислите за банята като за скучно място, в което човек прекарва съвсем малко време и бърза да излезе, може би е време да преосмислите тази асоциация. Вижте няколко ефектни и нестандартни бани и тоалетни, които ще Ви убедят, че няма граници за човешкото въображение.

image
Специално създадена, за да провокира онези, на които им се завива свят от високото, тази компактна тоалетна е със стени, облицовани със специални тапети. Те изобразяват безкрайни редици от високи жилищни сгради, които създават усещането, че се намирате в средата на нищото.

image
image

Дизайнерката Моника Бонвичини е създател на тази невероятна обществена тоалетна, разположена насред тротоара. Огледалният куб е създаден от стъкло с едностранна видимост – хората вътре могат да виждат какво става отвън, но не и обратното. Невероятното усещане съчетава чувство за уединение, с капка ексхибиционизъм. Затова не е напълно ясно дали всички хора биха се чувствали комфортно на едно такова място. 

image


Още една обществена тоалетна, която обаче се отличава не по материала, от който тя е направена, а по своя дизайн. Компактната кръгла кабинка се появява в 10 часа вечерта и изчезва в специално изработена шахта, когато стане 3 часа сутринта. През деня на нейно място се вижда само кръглият капак на шахтата. 

image

Вдъхновен от мултифункционалния дизайн на швейцарските ножчета, този модел представлява компактна баня и тоалетна с няколко функции в едно. Всъщност това е вероятно първата в света вертикална сгъваема баня. Тя е наречена "Vertebrae" ("Гръбначен стълб") и представлява стоманена конструкция с височина 2.5 метра. Цената й, разбира се, е доста голяма – 9 хиляди британски лири. Конструкцията събира в едно два душа, място за вещите, тоалетна и модул за пускане на водата. 

image

Изчезваща баня -  Тук сгъваемите дървени рафтчета (и пейка) скриват мивката, тоалетната и душа, давайки възможност банята да се трансформира в многофункционална стая.


image

 Модерна баня с минималистичен дизайн -  Тази минималистична баня комбинира функция и стил, създавайки една почти футуристична атмосфера. Тя включва компактна вана, рафтчета с огледало и мивка.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aquaservice
Категория: Бизнес
Прочетен: 59815
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930